Dette har vært en super helg. Lørdagen ble tilbragt på tomten, i byen og hjemme med skikkelig familiekos.
Søndagen startet med skolebrødbaking og ble avsluttet med pinnekjøttmiddag hos S foreldre. Desserten var is og kransekake, med skolebrød og kaffe til slutt. Skikkelig kalorihelg med andre ord.
Jeg fikk dessverre ikke tatt bilde av skolebrødene med melis og kokos da de var rykende varme da vi dro hjemmefra.
Fremgangsmåte er som følger:
Varm melk og smør til 37-40 grader
Bland mel, sukker, gjær(om du bruker tørrgjær) og kardemomme i en eltebolle
Bruker du fersk gjær har du den i den varme melkeblandingen nå
Pisk egg og bland i melkeblandingen
Hell melkebnlandingen i det tørre og elt til en jevn deig
La heve i 30-40 min
Bak ut boller og lag en fordyoning som du har vaniljekrem i
Etterhev i 30 min og stek på 250 grader i 8-10 minutter
Avkjøl og ha på melis og kokos
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar