mandag 21. november 2011

Skolebrød

Dette har vært en super helg. Lørdagen ble tilbragt på tomten, i byen og hjemme med skikkelig familiekos.

Søndagen startet med skolebrødbaking og ble avsluttet med pinnekjøttmiddag hos S foreldre. Desserten var is og kransekake, med skolebrød og kaffe til slutt. Skikkelig kalorihelg med andre ord.

Jeg fikk dessverre ikke tatt bilde av skolebrødene med melis og kokos da de var rykende varme da vi dro hjemmefra.

Fremgangsmåte er som følger:

Varm melk og smør til 37-40 grader

Bland mel, sukker, gjær(om du bruker tørrgjær) og kardemomme i en eltebolle

Bruker du fersk gjær har du den i den varme melkeblandingen nå

Pisk egg og bland i melkeblandingen

Hell melkebnlandingen i det tørre og elt til en jevn deig

La heve i 30-40 min

Bak ut boller og lag en fordyoning som du har vaniljekrem i

Etterhev i 30 min og stek på 250 grader i 8-10 minutter

Avkjøl og ha på melis og kokos

Ingen kommentarer: