mandag 30. januar 2012

Nyttårsmiddag

Nyttårsmiddagen ble en koselig, intim middag for to hjemme med sovende barn. Den relativt gravide kvinnelige halvdelen av familien var mer klar for en fin kveld hjemme enn festlige sprell.
Menyen bestod av sitronstekt kalkunbryst med urtesaus servert med rotpurè og poteter. Til dessert hadde vi karamellpudding med karamellsaus.

Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

Du trenger:
1 kalkunbryst (750 g)
smeltet smør
salt og pepper
1 sitron i skiver
3 ss hakket fersk timian

Rotpurè:
6 Jordskokker
1 Pepperrot
1 Pastinakk
3 sssmør
fløte
salt og pepper


Urtesaus:
1 løk
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl kalkunkraft/hønsebuljong
1 dl hvitvin
2 ss hakket timian
1 eggeplomme
3 ss fløte
salt

Pensle kalkunbrystet med smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver og dryss over timian. Pak kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovnen ved 160 grader i ca 40 minutter. La pakken hvile i 15 minutter etter steking før du skjærer den opp.

Rotmos:
Kutt rotgrønsakene i mindre biter og kok til de er møre. Ha rotgrønsakene og smør i egnet beholder(jeg bruker en stor beholder med kniv i bunn som hører til stavmikseren). Spe med fløte til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Urtesaus:
Surr finhakket løk i smør til løken er blank. Dryss på hvetemel og spe med kraft og hvitvin. La sausen koke 3-5 minutter. Ha i timian og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og fløte og visp blandingen inn i sausen. Varm den opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Smak til med salt.

Desserten bestod av karamellpudding med karamellsaus.

Ingen kommentarer: