fredag 24. juni 2011

gårsdagens middag

 Fullkornspastagrateng med chili og salat

5 skinnfrie middagspølser
200 g fullkornspasta
1/2 purre
1 chili (med alt)

saus:
3 ss smør
4 ss mel
1 dl hvetekli
5 dl melk
salt, pepper og tandoori masala krydder

gratineres med 100g ost

Stekes på 175 grader i 30 minutter.
Serveres med salat :)

Min salat bestod av:

Crispi salat
Rapid salat
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
4 tomater av typen Delicioso
fetaost

onsdag 22. juni 2011

Flatbread company part two

En liten vri på forrige runde knekkebrød

200 g solsikkekjerner
50 g linfrø
50 g sesamfrø
1 dl kruskakli
1 dl havrekli
2 dl havregryn
2 toppede ss fiberhusk
1/2 ts salt
6-7 dl vann

Bland alt i en bolle og rør sammen. La svelle i ti minutter og smør utover to bakeplater. Skjær opp med pizzahjul før steking.

Stek begge platene samtidig på 160 g varmluft i 1 t 10 min. Snu og bytt plass på stekebrettene to ganger underveis.

fredag 17. juni 2011

Cupcake a la Manuela

Min gode venninne Frk. Muffin og jeg var på kurs hos Manuela fra Passion for baking hos Cacas i Oslo.
Vi fikk masse inspirasjon og tips fra supersøte Manuela som mer enn gjerne lærte oss noen hemmeligheter. :)

Flatbread company

200 g solsikkekjerner
50 g linfrø
50 g sesamfrø
1 dl kruskakli
2 dl havregryn
2 toppede ss fiberhusk
1/2 ts salt
5dl vann

Bland alt i en bolle og rør sammen. La svelle i ti minutter og smør utover to bakeplater. Skjær opp med pizzahjul før steking.

Stek begge platene samtidig på 160 g varmluft i 1 t 10 min. Snu og bytt plass på stekebrettene to ganger underveis.




tirsdag 31. mai 2011

Lemon pound cake


ferske sitroner må til
Et infall om å lage Manuelas kopi av Starbucks lemon pound cake dumpet ned i hodet mitt i dag. Etter å ha lagt barn, sett Alexander Aas være vært i 4 stjerners middag og gomlet en bolle hoggorm-müsli med vaniljeyoghurt var det bare å brette opp ermene.

Det lukter nydelig at ferskpressede sitroner så mens jeg var i gang presset jeg noen ekstra og lagde lemonade. (eller bare vann med mye sitronsaft i om du vil)

Tålmodighetsprøven....vente og vente...
Manuelas oppskrift er superenkel og rask å lage. Nå må jeg bare vente...

Det blir en laaaaang arbeidsdag i morgen og da er det hyggelig å ha med kake. :) Det kan redde enhver situasjon hvor jeg har mer lyst til å gå hjem enn noe annet.




torsdag 3. mars 2011

Lavkarbo junkie?

I går kveld prøvde jeg meg på lavkarbo knekkebrød. Ikke fordi lavkarbo er så nødvendig, men fordi det ikke er noen vits å lage sine egne hvis de blir like de man kan kjøpe i butikken. Hvis man lager det selv kjennes det sunnere ut og da kan de jo like gjerne være det :)

Oppskrift som følger:

200 grSolsikkefrø

200 gr Sesamfrø
200 gr Linfrø

2,5 dl Kruskakli
2 ss Fiberhusk(fra helsekosten)
Litt salt
7 dl vann


Ha alt det tørre i en bolle, rør sammen. Ha i vannet. Er røra litt tørr tilsetter du mer vann, den skal være skikkelig klissete og litt flytende.

Hell røra på 2(3 hvis du vil ha de enda tynnere) stekebrett med bakepapir på. Stek i ovnen på 150 grader varmluft i ca 60 min. Mine måtte stå litt lenger, men det finner du fort ut av.


Oppbevares i en lufttett boks.

Bon appetit!

lørdag 4. desember 2010

julegodteri part 1

Etter å ha blitt inspirert av Manuelas Almond joy bars tenkte jeg at dette MÅ jeg prøve.
Underveis fant jeg ut at å trekke ting med sjokolade ikke var så enkelt siden halvparten av 'deigen' datt ned i sjokolademassen som igjen stivnet av det...

Løsningen var å blande alt å lage små klumper med kakestrøssel på :) Gode ble de ihvertfall!