mandag 13. februar 2012

Morsdagsboller

Disse bollene smaker himmelsk og blir luftige og fine! :)

150 g smør
3 dl melk
1 pk fersk gjær
1 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
550 g hvetemel
1 boks vaniljekesam


Varm melk og smør til 38 grader. Ha i gjæren og rør til den er helt oppløst. Bland inn ett sammenvispet egg i melkeblandingen.

Bland mel, sukker og kardemomme. Ha melkeblandingen i det tørre. Bland godt før du har i en boks vaniljekesam.

Deigen heves i 30 minutter på et lunt sted under plast.

Bak ut boller og etterhev i 30 minutter.

Jeg lagde noen vanlige boller, noen med rosiner og noen med vaniljekrem. De med vaniljekrem ble laget på følgende måte:

Kjevl/trykk ut deigen til en avlang firkant(den lengste siden mot deg). Smør vaniljekremen utover og brett deigen over i tre deler slik at vaniljekremen kommer inni. Så skjærer du opp i passe stykker og legger på stekebrettet.

Stekes midt i ovnen på 250 grader i 8-10 minutter. FØLG MED!! svidde boller er ikke like gode. :)

Vaniljebollene er kjempegode med litt melis på, enten 'vanlig' melisglasur eller bare melisdryss.